Våra båtar
När barnen var små tillbringade familjen mycket tid i skärgården. Vi bodde under veckor i båten. Den första "bobåten" vi hade fick namnet Gunghästen. Det var en 6 meters ekbåt med en tvåcylindrig Göta-motor. Den hade vi ett par somrar. Därefter kom ekbåt nr.2 som kallades Sluggo. Den var 8 meter lång och hade en Br. Nilsson råoljemotor (tändkula) med beteckningen 5-7. Nästa båt vi hade var en plastbåt av typen Storm-Janne. Ett finskt bygge med en tvåcylindrig Yanmardiesel.
Efter dessa båtar tog segelintresset vid. Först i form av en Stortriss som seglade ystert. Egenskaperna liknade en jolles och den var stor för att vara så liten (5 meter).....Den senaste bobåten vi hade var en Magnefik Midget en lugn och trygg båt som tålde vind jättebra. Kanske lite trög men, en jättefin familjebåt.
Sedan har vi haft några jollar och ökor (ekor) Den första träekan, som jag fick lära mig bordbytets ädla konst på, fick äldste sonen av Knutte. Knutte var barnens morfar och en fantastisk båtbyggare. Flera plast-"ökor" har vi haft och barnen har nog tagit över båtintresset som troligen kommer att blomma ut med åldern.
AndersRasmus
Yngste sonen i vår senaste plastöka och en gammal bild på Rasmus träöka som jag lärde mig byta bord på.

gunghästenKnuttes
Vår första ekbåt "Gunghästen och Knuttes motorbåt med tändkulemotor
Till startsidan