Gammalbildtuppeb1J&D081012
TUPPEBACKEN I KRISTDALA
Bilder

Tillbak till förstasidan

Tuppebacksbloggen

Karta


Visst är det kul
Tre somrar med musik på Tuppebacken. Detta är ett projekt som jag och hustrun ägnat en del tid. Det har varit mycket jobb men väldigt roligt och det har givit eko från hela länet. Nu får Tuppebacken vila sig en stund då andra intressen kommit emellan. Ett är modellhobby och det finns här  under rubriken Till Modellflygsidorna
Ett annant är bilhobbyn som väckts igen av yngste sonen. Det går att läsa om den här på en sida samt i bloggen Teknik och Modellbygge.
 
Läs hela historien här Bloggen om Tuppebacken
tuta
Vad är Tuppebacken
Tuppebacken var en väg in i Kristdala. Den gick från Oskarshamnsvägen och upp till centrum. Det jag kallar Tuppebacken (byggnaden och tomten vid vägen) är från början bageriet som tillhörde Edéns konditori (som var kända för sina Windsorbröd) vilket revs under 1980-talet. Byggnaden användes den sista tiden som tvättstuga. På vinden fanns en liten vävstuga inrymd. Vem som nyttjade den vet jag inte.
Nu är Tuppebacken uppsnyggat en del, men mycket är kvar att göra. Väggar och tak måste repareras mer, parken måste tuktas och nya idéer måste gnuggas fram. Vad ska det bli? Vi får se.

...Hellre lyss till den sträng som brast, än aldrig spänna en båge...