cublogga
Mina modellflygplan Videoarkivet Gamla Bloggen Flygdagar och artiklar Gästbok LänkarStartsidan
Modellflygfält i nordöstra Småland
Vid Hultsfred flygplats finns ett fint gräsfält som går att använda när inte flygklubben flyger där. Söndagkvällar sommartid flyger söndagsgänget (SundayTeam) där. 
  I Oskarshamn, min hemkommun flyger man på Virkvarns flygplats. Där flygs reguljärflyg så där går bara att flyga vissa tider och dagar. Oskarshamnseskadern flyger vintertid innomhus och har byggverksamhet i Oskarshamn.
  I Västervik ligger modellflygfältet vid Kejsarslund utanför stan. Där kan man flyga hela dagarna och kvällarna.. Banan är av grästyp där. Ett vackert ställe, kolla filmen i videoarkivet här brevid
  För alla dessa modellflygfält gäller att ta kontakt med någon som flyger i respektive klubb. Maila mig så fixar jag ett telefonnummer till dig.

Fynd i nya husetAuster
Under 2011 flyttade hustrun o jag till ett mindre hus. Då ungarna flugit ut behöver vi inte så mycket plats. Vi röjde huset själva och då vi höll på i källaren hittade jag div modellflyggrejor. Gamla modeller och mycket annat. Jag startade en tråd på SMF där det gick att följa mina "fynd". Mycket var skräp men det var kul att hitta det ena efter det andra. Två ritningar och en gammal Webra kolv, var väl det viktigaste.
En ritning hittad i nya huset
Premiärflyg en vinterdag 1985
Jag hittade ett par gamla bilder från Västerviks modellflygfält i en låda. De togs vid en provflygning av en Dornier-Wal för 25 år sedan. På den vänstra bilden är det, om jag minns rätt, från vänster  Bosse, Hasse, Ingevar och Håkan. De med ryggen mot kameran känner jag inte igen. På den tiden fanns inte ARF-modeller så alla fick bygga och knåpa för att få ihop maskiner som gick att flyga. Dessa skalamodeller var ofta tunga och det hände att första flygturen också blev den sista. Det var en stor händelse när en skalamodell skulle premiäras. Då anlitades någon av de duktigare flygarna i klubben. Jag har för mig att det blev en "hård" nödlandning med denna kärra. Provflygaren med radio i handen på den högra bilden är Hasse.20100606
m1m2

E-mail: epost@jerrysoderberg.se
rcffrcflygskolaVmfkSMF
Tillbaka till startsidan