Artiklar
Till modellflygsidan
Från 2011
Modellflygplan på Biltema

I oktober 2010 köpte jag två flygmaskiner på Biltema i Västervik. Den ena fick sonen Anders och den andra gav jag mig själv. Vi provflög dem i skymningen och de flög relativt bra. De kunde svänga både höger och vänster och stallade friskt om motorn fick gå på fullt. Drog man av motorn till 1/4 "trottel" så flög de riktigt fint. Modellerna flyger, som alla depronmaskiner, med mycket låg stabbe då det inte finns någon anfallsvinkel påbiltem uppleva innan vi behärskade dem klarade de galant. I kartongen låg, förutom modell och vingen.  Modellens konstruktion är ganska enkel och de hårda landningarna de fick radio, bruksanvisning samt extra sidroder, propeller samt gummisnoddar till denna. En enkel leksak som flyger förhållandevis bra till ett lågt pris(259:-).
Flygdag i Västervik
För första gången på flera år genomförde 2011 Västerviks MFK en flygdag. Egentligen var det en modellflyghelg då det gick att flyga både lördag och söndag. Det var ett fåtal piloter som mötte upp i det fina vädret. Prognoserna var inte de bästa men, det gick fint att flyga hela helgen.
vvik flygd
RCFF Shootout 2011
Det största moddellflygevenemanget som genomförts på Hultsfred flygplats var RCFF:s Shootout. Det var ett spännande evenemang med mycket fri flygning och många vackra modeller att titta på. I dagarna tre varade det men, tyvärr blåste det ganska hårt så många valde att utebli. Flera modellhandlare hade mött upp med ett brett sortiment för försäljning. Mina flygkompisar gjorde ett toppenarrangemang. RCFF kommer tillbaka till Hultsfred med Shootouten även 2012. Hoppas på lite bättre väder då......
ShootoutHarofly