mina mod
RC-flygplan


Min första RC-modell - Cosmo 10SR
I februari 1989 fick jag mitt första radiostyrda modellflygplan. Det var en Cosmo 10SR med en Magnum 10-motor och en  Hitec 40mhz radio. Denna utrustning för RC-flyg fick jag av min hustru och mina  barn i 30-års present. Jag byggde ihop modellen och gjorde de första stapplande flygförsöken med denna "setup". Tyvärr höll inte modell och motor mer än ett par veckor. Den var alldeles för svårflugen. En krasch ner i asfalten på Västerviks flygplats åsamkade mig ett smärre flyguppehåll men jag var snart tillbaka med ny radio, modell och motor.(091226)
cosmo

Nummer 2 - Thunder Tiger Eagle 15
Denna modell var mitt egentliga läroflygplan. Det var min andra RC-maskin och den hade en 3-kanalsradio. Motorn som drog den genom luften var en Magnum GP15. Jag flög den sommaren 1989 efter att min Cosmo totalkraschat. Det var när jag hade denna modell som jag började flyga på gräsfältet vid Kejsarslund i Västervik. Jag vill minnas att spännvidden var cirka 120 cm(20101024).
eagle

Den gamla Goldbergcubben
goldbergcubben
En av mina gamla modeller är en 1/5 Piper cub av Carl Goldbergs tillverkning. Det är ingen ARF utan en hederlig byggsats. Den byggde jag omkring 1993  i Västervik.
I den sitter en trygg OS 48 surpass fyrtaktare. Denna härliga trotjänare har knallat och gått sedan den var ny utan lagebyte m.m. Ja, jag har inte ens justerat om bränslenålen på den!!
Jag har luftat cub:en vid några tillfällen i år. Den har kännt på luften både i Hultsfred och Västervik. Fortsättningsvis får den nog finna sig i att flyga i Västervik, då Klavins visat sig ha en svårartad allergi mot cub:ar. Men, trots sin ålder så flyger den bra. Cubben alltså, inte Klavins
Denna gamla kära maskin har jag inte vågat låna ut till sonen (091214)
Min Sting - liten och vass
StingFör ett antal år sedan köpte jag en byggsats av en liten snabb flygmaskin som heter Sting. Jag minns inte var jag köpte den men jag kommer ihåg att den var billig och lättbyggd. Det är en svensk konstruktion gjord av Jan Karlsson. Modellen är tänkt att vara en pylon-kärra för nybörjare, men den är så mycket mer. Den är lagom stor att ha med i bilen och med en 10 motor flyger den tryggt och snällt. Den har inget landställ utan landar på buken, vilket funkar bra. Och om landningen blir för hård lossar vingen som endast sitter med gummiband. Orginalmodellen har inte sidroder, men jag har hört att en del flygare har modifierat den och fixat sidroder på den. Stingen är en flygande favorit. Synd att jag lånade ut ritningen till en stolle, jag fick inte tillbaka den..(091216)

Två gamla J2:or
J2orJag kom över en gammal J2:a i december 2009. En modell som konstruerats av samma man som gjorde Sting:en. Den var i vettigt skick förutom klädseln, landningsställ och klumpiga lagningar. Jag  klädde om den (blå med gul/blå fena) och monterade en gammal OS 25a i den. Det är en rolig modell jag flygit mycket sommaren 2010.
Den gula J2an är sonens som han köpt av Anders Blixt i Västervik 2009. Den är modifierad med sänkt vingbaldakin, bredare spännvidd och inverterat landningställ. Den har en renoverad övervinge då jag råkade köra på den. (091223)


Yak 54 från Black Horse
Yak
Min nya vardagskärra för 2010 är en Yak 54 i 46-modell. Det är en ARF (almost ready to fly) från Black horse och flyger riktigt bra. Den är lagom stor och borde vara en perfekt andramodell då man vuxit ur den högvingade trainern. I den sitter en OS 46 fxi. Den motorn räcker till men med en lite vassare motor borde det gå att hovra, vilket 46:an inte räcker till. Här kan du titta en video på hur den flyger. (091227)
Attacker 28
attackerEn fin liten modell som jag flög en sommar på 90-talet hette Attacker 28. Byggsatsen gjordes av Pilot och var lättbyggd. Den flög helt underbart som alla Pilotbyggsatser. I denna modell satte jag en begagnad OS29 tvåtakt (tror jag det var). Det var en gammal motor som sedan ersattes av OS28an. Titta på landstället. Det var en fjädrande typ som Natans Hobby sålde. Tyvärr sålde jag modell och motor. Det var annars en riktig favorit.(091226)


Den fula ankungen blev nästan en svan
Från Rolles hobby i Västervik köpte jag en Presedent-byggsats i början av 1990-talet. Modellen hette Bi-Fly 25 och var ett riktigt skojigt bygge. Lika rolig som den var att bygga, likan illa flög den. Det var runt -95 som jag flög denna modell. På den tiden hade jag inte expo i radion (skaffade det i år) och modellen vinglade och for som ett löv. Svängde man med för mycket gas så klippte den och landningarna fick göras på halv gas. Att landa med motorbortfall skulle ha varit en mardröm.
Trots det, eller på grund av de dåliga flygegenskaperna ville sonen prova modellen i somras så vi fixade lite med den. Vi satte i så lätta servon som vi kunde hitta och bytte ut 2-taktsmotorn mot en gammal 4-takts OS 40 surpass som aldrig körts (har nog legat i lådan  sedan -92. Med dessa modifieringar och en massa expo på radion så gick modellen faktiskt att flyga ganska skapligt. Sonen flög nog ett par timmar med den utan större missöde (091214)
BiFly2BiFly1

Trush Commander
En modell som Magnus "Wesse" Westrin skänkte mig 2009 är en TC som någon i familjen Svensson (Barmshult) byggt. Den är bastant byggd och i ett bra skick trots att den är några år. Jag flög den i somras med en OS 26 FS fyrtaktare. Motorn var för liten så den var fullkomligt livsfarlig att flyga. Den måste få en större motor för att bli en bra flygare.Det ska fixas! (091223)
trush

Katana 50 från CMP
Mitt höstprojekt 2009 är en Katana 50 från CMP (Jamara) med en Rossi 45:a i nosen. Den köpte jag billigt av Elde-importen 1900:-  plus frakt för modell och motor tillsammans. Servona är från kina heter PEM och kostar 60:- styck, kul att se hur de funkar. Dekoren på modellen är inte så bra och börjar redan lossna. Anders (sonen) fick modellen efter provflygningen och tycker att den flyger bra.
katana

Speed Air 40 en lågvingad sommartrainer
Denna sommar (2009) har en Speed Air 40 ARF från Black Horse varit min favoritmodell. Jag köpte den tillsammans med en 7 kanals Futaba 35mhz radio och en OS 46FXi. Den flög bra med 46an men, då sonen köpt en begagnad SY 61a (krånglande kina-motor) som jag fick byta till mig så satte jag den i Speed:en. Maskinen har flygit bra och är en suverän trainer. Motorn går nu bra men kräver en del nitro för bra tomgångs- och trottlingsegenskaper. Jag byggde om landningsstället från noshjul till sporrhjul. Denna modell rekommenderar jag som andramodell. (091216)
speed
Microbipe
Sommaren 2010 köpte jag en halvbyggd liten balsabyggsats med en spännvidd på 65 cm. Det är en dubbeldäckare som utrustades med en elmotor och fyra 2,5 gramsservo. Den lilla modellen flyger riktigt  fint för sin storlek och totalvikten som är 350 gram tycker jag är låg.(100815)
bipemicro
Övriga modeller....
  Jag måste nämna den nybörjarmodell som jag har kvar, även om jag inte flyger med den. Telemaster är namnet på den. Det är den första skevrodermodellen för mig. Denna modell gjordes och görs fortfarannde, av en firma som heter Hobby-Lobby. Den flyger helt OK. Jag har även en halvbyggd senior telemaster som har en spännvid på 2,5 meter.
  En annan modell som flyger bra är Pilots byggsats Super QB Low. Det är en lågvingad variant av en trainer. Den har överlevt från 1990-talet men råkade ut för ett par krascher då jag återupptog flygandet. En klämd skevroderkabel var orsak den ena gången och en störning från en annan persons radio den sista. Modellen ska repareras då den inte är så svårt skadad.

Tillbaka till min modellflygsida